• Altijd up-to-date
 • Onafhankelijk, simpel en snel
 • Grootste aanbod van datingsites
 • 100% veilig
 • Top datingsite
  Parship

50 Plus Dating sites

Ben je een 50 plusser en zoek je een nieuwe partner? Met behulp van een 50 plus datingsite vind je de liefde van jouw leven.

VijftigPlusDating

VijftigPlusDating

Zoek je een ontspannen en betrouwbare manier om als single vijftigplusser een nieuwe relatie te vinden? Lees dan hier of de datingsite Vijftigplusdating een goede keus zou kunnen zijn.

Bezoek VijftigPlusDating
50liefde

50liefde

Wanneer je als 50-plusser op zoekt wilt naar de liefde en graag een serieuze relatie zou willen vinden kun je terecht bij 50Liefde, de datingsite voor vijftigplussers.

Bezoek 50liefde
Seniorengeluk

Seniorengeluk

Senioren vanaf 50 jaar kunnen op datingsite Seniorengeluk terecht voor een leuke chat, een vriendschap en natuurlijk het vinden van een duurzame relatie.

Bezoek Seniorengeluk
50PlusMatch

50PlusMatch

50plusmatch is de grootste en populairste 50-plus datingsite van Nederland waar je ook als Belgische vijftigplusser van harte welkom bent om een date te zoeken.

Bezoek 50PlusMatch
60Dating

60Dating

Voor alle Belgische singles van 60 jaar en ouder is er sinds enige tijd de datingsite 60Dating.com waar je als Vlaams sprekende zestigplusser veilig op zoek kunt naar een serieuze relatie.
Bezoek 60Dating

De voordelen van een datingsite voor 50-plussers

Natuurlijk kun je als 50-plusser zonder problemen lid worden van een algemene datingsite, oftewel een datingsite voor singles van alle leeftijden. Maar er is dan helaas wel een kans dat je als 50-plusser enigszins buiten de boot valt. Als je die ervaring al hebt opgedaan, of bang bent dat dit zou kunnen gebeuren, dan kies je het beste voor een datingsite die zich speciaal op 50-plussers richt.

Datingsites voor 50-plussers hebben namelijk de volgende voordelen en unieke eigenschappen:

 1. Ten eerste kom je als het goed is vrijwel uitsluitend leeftijdsgenoten tegen, waardoor je ook eerder een klik hebt met de singles die je leert kennen.

 2. Datingsites voor 50-plussers zijn vaak wat rustiger opgezet met een neutraal design zodat je ook als je nog weinig ervaring hebt met online daten snel de weg zult vinden.

 3. Er wordt vaak extra goed gelet op privacy en veiligheid omdat de doelgroep 50-plussers meer risico's loopt online.

 4. Uiterlijk vertoon is dikwijls minder belangrijk dan of je goed met elkaar matcht op interesses, voorkeuren en toekomstverwachtingen.

 5. Je kunt vaak op meer manieren met elkaar matchen en op ontspannen manieren in contact komen met gelijkgestemden.

 6. Zoek je vooral nieuwe sociale contacten? Het is vaak mogelijk om alleen een vriendschap te zoeken of op die manier ontspannen nieuwe mensen te leren kennen.


Afhankelijk van de datingsite die je kiest zijn er natuurlijk nog wel meer voordelen, of juist enkele nadelen. Voor elke site op deze pagina bespreken we al die positieve en negatieve punten tot in detail in hun eigen review.

Waarop letten bij het kiezen van een 50 plus datingsite?

Om te zorgen dat je zelf als single vijftigplusser ook weet waar je op moet letten bij een goede 50plus datingsite hebben we hier alvast veel nuttige informatie voor je. Hier kun je op letten:

1. Doelgroep: veel vijftigplussers

Het belangrijkste punt is natuurlijk dat je kunt kiezen uit een ledenbestand met voldoende leeftijdsgenoten. Die vind je vaak het makkelijkst bij een datingsite die specifiek is bedoeld voor single mannen en vrouwen van boven de 50. Maar ook op algemene datingsites met een groot aantal leden kun je gewoon leuke vijftigplussers leren kennen. Je kunt dus ook gerust kiezen voor een site als Parship, Relatieplanet of Lexa.

2. Laat de populaire dating apps buiten beschouwing

Ook al worden dating apps steeds populairder, de meeste leden zijn nog altijd onder de 50. Dat betekent dat je keus er als vijftigplusser al snel te beperkt is om serieus mobiel te gaan daten via die apps als Tinder en Happn. Natuurlijk kun je wel kiezen voor een 50 plus datingsite met een handige dating app, maar dat moet vooral een handige aanvulling op het daten zijn. Een goed voorbeeld van van een 50 plus datingsite met een goede app is 50PlusMatch.

3. Uitgebreide profielen

Wanneer je een uitgebreid profiel aan kunt maken maakt dat het meteen een stuk makkelijker om de juiste singles naar je toe te krijgen. Maak dus ook het liefst gebruik van alle opties dat zo'n profiel je biedt. Uploadt zoveel mogelijk leuke en afwisselende foto's van jezelf als toegestaan is, vul alle profielvelden in en voeg ook je belangrijkste interesses en voorkeuren toe. Als een datingsite die optie biedt maken veel mensen daar op deze manier gebruik van en dat maakt het daten leuker en effectiever.

4. Kies voor matching

Je kunt natuurlijk helemaal zelfstandig op zoek naar je gedroomde partner, maar als een datingsite de mogelijkheid biedt om automatisch te matchen met geschikte kandidaten kan dat echt een aanrader zijn. Helaas is het aantal 50 plus datingsites dat volledig automatisch koppelen ondersteunt beperkt, maar er zijn wel veel sites die je in staat stellen om profielen zelf te beoordelen en op die manier leuke matches op te doen waar je echt wat mee gemeen hebt.

5. Groot gebruiksgemak

Het is niet gezegd dat elke vijftigplusser even bedreven is met internet dus ook een groot gebruiksgemak kan belangrijk zijn. Dat betekent dus een fijne kleurstelling en nette schermopbouw, intuïtieve menu's waarin je snel kunt vinden wat je zoekt en ook individuele functies die makkelijk te bedienen zijn. Gelukkig hebben de meeste hier genoemde datingsites daar goed rekening mee gehouden. Onthoud wel dat je een datingsite die voor jou interessant is vaak ook gratis lange tijd kunt leren kennen, zodat je beter de weg weet voor je een eventueel betaald abonnement neemt.

6. Functies voor het bewaken van je veiligheid

Het is geen geheim dat 50-plussers de meest gewilde doelgroep zijn voor datingfraudeurs en andere kwaadwillenden om hun pijlen op te richten. Dat komt doordat die ervan uitgaan dat mensen van 50 jaar en ouder wat minder digitaal vaardig zijn en oplichting minder snel zullen herkennen. Daarom is het belangrijk om voldoende opties te hebben waarmee je privacy en veiligheid gewaarborgd worden. Dat kan bijvoorbeeld automatische en/of handmatige profielcontrole zijn, want dat scheelt al heel veel. Maar het is ook fijn als je zelf hulpmiddelen krijgt, zoals het makkelijk kunnen melden en blokkeren van profielen die je niet vertrouwt.

De kosten van 50 plus datingsites

Wat zijn de kosten van 50 plus datingsites? Dat lees je hieronder.

Zijn er gratis datingsites voor vijftigplussers?

Het aantal volledig gratis datingsites is tegenwoordig heel beperkt en voor de doelgroep vijftigplussers is het er zelfs niet eentje. Om serieus contact te leggen met leuke singles van je eigen leeftijd is het uiteindelijk altijd nodig om een betaald lidmaatschap af te sluiten.

Gratis proefaccount

Elke serieuze datingsite – en dus ook iedere 50 plus datingsite op deze pagina – biedt de mogelijkheid aan om een gratis proefaccount aan te maken. Dat is heel prettig, want daarmee kun je de site vaak al tot in detail mee leren kennen zonder dat je er nog een euro aan uit hoeft te geven. Vrijwel altijd kun je gratis een eigen profiel op de site zetten en andere singles zoeken en bekijken. Dat geeft je dus ook alvast een goede indruk van jouw opties op een bepaalde site. Zo'n gratis account verloopt zelden en je kunt dus helemaal zelf bepalen wanneer je het om wilt zetten naar een premium lidmaatschap.

Geld besparen op een betaald lidmaatschap

Vind je serieuze 50plus datingsites al snel wat te duur worden? Dan hebben we hier alvast wat handige tips voor je verzameld waarmee je makkelijk geld kunt besparen op je lidmaatschap van een 50-plus datingsite.

1. Kies meteen een langer abonnement

De meeste datingsites voor 50-plussers hanteren een abonnementsstructuur. Dat betekent dat je per week of per maand een bepaald bedrag betaalt. Daar kun je op besparen door een langer abonnement af te sluiten. Over het algemeen geldt namelijk: hoe langer het abonnement dat je afsluit, hoe lager de maandelijkse kosten. Dat is sowieso geen gek idee, want de meeste singles van 50 jaar en ouder zijn minimaal 6 manden online aan het zoeken voor ze een nieuwe partner vinden. Door dus meteen voor een halfjaar een betaald lidmaatschap af te sluiten op een site waar je potentie in ziet kun je veel besparen op de totale kosten.

2. Hou acties en kortingen in de gaten

Veel grote datingsites hebben regelmatig speciale kortingen en actietarieven zodat een betaald lidmaatschap tijdelijk extra voordelig is. Let daar dus ook op, bijvoorbeeld door onze pagina met datingsite kortingen in de gaten te houden. De acties zijn vaak wel van korte duur, dus wees er snel bij door een eigen profiel aan te maken en direct van het actietarief te profiteren.

3. Schakel automatisch verlengen uit

Wanneer een datingsite gebruik maakt van een automatische verlening kun je die het beste uitschakelen in de instellingen van je profiel. Zo voorkom je dat er na een tijdje weer opnieuw geld wordt afgeschreven terwijl je de datingsite wellicht niet eens meer gebruikt.

Daten als je 50-plusser bent, tips en trucs

Daten op latere leeftijd is niet altijd even eenvoudig, vooral wanneer je dat voor het eerst online wilt gaan doen. Waar moet je allemaal op letten wanneer je 50-plusser bent en voor het eerst via internet wilt gaan daten?

Maak goed duidelijk wie je bent en wat je zoekt

De meeste datingsites voor 50-plus singles bieden uitgebreide mogelijkheden om te tonen wie je bent, wat je leuk vindt in het leven en wat voor verwachtingen je hebt van een relatie. Om makkelijker gelijkgestemde mensen te vinden is het belangrijk om zo goed mogelijk gebruik te maken van die opties. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van statusupdates over je favoriete bezigheden of hoe je dag eruit zag vandaag. Maar ook je profiel is belangrijk om helemaal in te vullen. Beantwoord alle vragen, vul alle velden in die op jou van toepassing zijn en schrijf een leuke, positieve en pakkende profieltekst. Plaats tot slot ook een aantal foto's, niet alleen van jezelf maar ook van je favoriete sporten, hobby's en andere leuke activiteiten.

Blijf altijd op je hoede

Het is goed om andere mensen te vertrouwen, maar op internet moet je toch wat voorzichtiger zijn. Er zijn namelijk ook behoorlijk wat mensen online actief die helemaal geen goede intenties hebben. Bijvoorbeeld zogenaamde datingfraudeurs die proberen nietsvermoedende singles verliefd te maken op een bedacht personage. Die blijken in de praktijk vaak singles van 50 jaar en ouder te benaderen, omdat ze er vanuit gaan dat die wat minder bedreven zijn in het herkennen van malafide profielen. Blijf daarom bij elk nieuw profiel op je hoede, vooral wanneer je zelf al door iemand wordt benaderd die heel hard van stapel loopt. Niemand is direct 100% vertrouwen waard en geen enkele oprechte single zal het je kwalijk nemen als je jezelf op de vlakte houdt tot je weet dat het echt goed zit.

Bewaak actief je privacy

Op internet kun je je soms onaantastbaar voelen want je kunt vaak anoniem je gang gaan. Dat is natuurlijk geen reden om jezelf te gaan misdragen, maar het moet er ook niet toe leiden dat je te snel veel over jezelf loslaat. Wanneer teveel mensen je telefoonnummer, e-mailadres of zelfs je gewone adres in handen krijgen neemt ook de kans toe dat er ongewenste activiteiten plaatsvinden met die gegevens. Deel je privé-informatie dus met mate en alleen wanneer je weet dat je iemand echt ermee kunt vertrouwen.

Wacht niet te lang af

Het is goed om niet af te wachten tot andere 50-plussers naar je toekomen maar gewoon zelf actief op zoek te gaan. Bijvoorbeeld door regelmatig je eventuele matches te bekijken, nieuwe leden te beoordelen of gewoon af en toe de zoekmachine te benutten om leuke singles in je eigen regio te vinden. Stuur ook regelmatig een reactie naar een profiel dat je wel leuk lijkt want voor je het weet zit je gezellig te chatten of heb je een date te pakken. De beste manier om een leuke relatie te vinden is tenslotte door met zoveel mogelijk vrijgezellen die je wel aanspreken contact te leggen.

Spreek snel genoeg in het echt af

Niet iedereen is even goed in staat om online een realistisch beeld te schetsen van wie hij of zij echt is. Daarom is het altijd een goed idee om niet te lang te wachten met ook eens in het echt met elkaar af te spreken. Hoe leuk en onderhoudend iemand ook is in zijn of haar persoonlijke berichtjes, het kan in het echt ineens toch tegenvallen. Ook merk je pas in het echt of je daadwerkelijk een bepaalde chemie met iemand hebt. Hou het contact dus niet te lang digitaal maar spreek ook al snel een echte date met elkaar af.

3,8 / 17 stemmen
Producten 1 - 5 van 5
Wij gebruiken cookies We kunnen deze plaatsen voor analyse van onze bezoekersgegevens, om onze website te verbeteren, gepersonaliseerde inhoud te tonen en om u een geweldige website-ervaring te bieden. Voor meer informatie over de cookies die we gebruiken opent u de instellingen. Bekijk onze cookiepagina
Accepteer alles
Weigeren